eigen bedrijf en informatiehuishouding

Deze stages passen goed bij een communicatie opleiding

Geplaatst door

Een stage zoeken kan erg lastig zijn. Ga je bijvoorbeeld voor een stage marketing en communicatie of kies je toch liever voor een stage die met bijvoorbeeld sociale media te maken heeft? Er is voor studenten die een communicatie opleiding volgen vaak heel erg veel keuze op het gebied van verschillende soorten stages. Dit kan heel fijn lijken, maar juist hierdoor wordt het maken van een keuze vaak nog moeilijker. Het kan dan helpen om een globaal zicht te krijgen op alle mogelijke stages die ervoor communicatie studenten zijn!

 

Een marketing stage

Het is een erg goed idee voor communicatiestudenten om tijdens hun studie verschillende soorten marketing stages te volgen. Marketing is namelijk een heel erg groot onderdeel van een communicatie opleiding. Tijdens de opleiding communicatie leren studenten al erg veel over marketing, maar hier kunnen zij nog veel meer kennis over opdoen tijdens een goede stage binnen een marketingbedrijf. Ook is een stage op de marketingafdeling van een bedrijf dat zich bezighoudt met iets anders dan marketing een erg goed idee. 

 

Een sociale media stage

Een andere goede stage voor communicatiestudenten, is een sociale media stage. Het is bijvoorbeeld bij veel stages mogelijk om meer te leren over het opzetten van een goede social media campagne. Ook kun je hierbij bijvoorbeeld meer teksten leren schrijven, of je kunt meer leren over het creëren van andere social media uitingen. Wanneer jouw interesse bij sociale media ligt, is het volgen van een sociale media stage een heel erg goed idee en passende uitdaging!

 

Bovenstaande stages zijn dus erg goede opties voor communicatiestudenten. Uiteraard zul je vooral moeten letten op waar jouw eigen interesses liggen. Door hierover na te denken zal het maken van een keuze veel makkelijker, beter en sneller gemaakt kunnen worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *