Hoe onderscheid ik mij op de arbeidsmarkt?

Geplaatst door

De arbeidsmarkt is erg competitief, en jezelf onderscheiden kan een ontmoedigende taak zijn. Er zijn veel manieren om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Het belangrijkste aspect is weten waarnaar de werkgever op zoek is. Sommige werkgevers hechten waarde aan ervaring, terwijl andere de voorkeur geven aan kandidaten met specifieke vaardigheden of een bepaalde opleiding. Toch zijn een paar algemene tips waarmee je jezelf kunt onderscheiden van de massa tijdens het sollicitatieproces.

CV

Ten eerste, stem je CV af op de vacature. Gebruik trefwoorden uit de vacature in je cv en sollicitatiebrief, zodat de manager weet dat je jezelf hebt verdiept in de vacature. Benadruk vervolgens je vaardigheden en ervaring op een manier die laat zien dat je een aanwinst voor hun team zou zijn. Oefen tot slot sollicitatievragen, zodat je met vertrouwen elke vraag kunt beantwoorden die ze je stellen.

Cursus

Iets anders dat helpt om je te onderscheiden tijdens het sollicitatieproces is om te werken aan je CV. Dit kan door verschillende diploma’s en certificaten toe te voegen. Er zijn vele cursussen beschikbaar dus vind er een die past bij de baan waar je op solliciteert. Bijvoorbeeld, stel je bent opzoek naar een baan in digitale marketing, dan is het slim om een cursus illustrator te volgen zodat je degene die het sollicitatiegesprek afneemt weet dat je bepaalde vaardigheden beschikt.

Deeltijd

Cursussen die je bepaalde certificaten geven kunnen bijna altijd in deeltijd worden gedaan. Vaak zijn de les tijden in de avond zodat je naast je baan de cursus kunt volgen. Een cursus in deeltijd volgen toont ook de werkgever dat je hard werken niet vermijdt en dat je bereid bent om extra uren te maken. Echter, weeg goed af welke cursus je kiest. Het is een investering in jezelf dus je wilt er zeker van zijn dat het de moeite waard is.

Hopelijk heeft deze blogpost kunnen helpen en weet je nu hoe je jezelf onderscheid op de arbeidsmarkt. Als je toch nog vragen hebt, laat ze dan vooral achter in de vragen sectie en dan beantwoorden we ze zo snel mogelijk!

Bron: Learnit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *