5 lokale SEO tips voor betere online vindbaarheid

Geplaatst door

Met de onderstaande 5 lokale SEO tips maak je je bedrijf niet alleen beter vindbaar in de zoekmachines. Je trekt bezoekers aan uit je eigen regio en dat betekent dat je een belangrijke selectie maakt voordat men op je pagina’s belandt. Als regionale hovenier in Zwolle heb je weinig aan een bezoeker uit Middelburg, want deze persoon kan toch nooit klant bij je worden. Door aan lokale SEO te werken richt je je op geografische zoekopdrachten en een doelgroep die ook in jouw regio valt. En met de onderstaande lokale SEO tips doe je dat zelf.

 

Lokale SEO tips 1: gebruik Google Mijn Bedrijf

Lokale SEO begint altijd met Google Mijn Bedrijf. Door je daar te registreren en informatie over jouw bedrijf in te geven, kom je niet alleen meer naar voren in de zoekmachine resultaten, maar ook in de resultaten op een Google Map. Je deelt je openingstijden, contactgegevens, foto’s en eventueel je beoordelingen. Alle lokale SEO tips beginnen dus met het aanmaken van een vermelding in Google Mijn Bedrijf zodat jij op de kaart getoond wordt als er een lokale zoekopdracht wordt ingetypt.

 

Tip 2: Richt je op lokale zoekopdrachten

Als je aan SEO werkt, dan gaat een groot gedeelte van je tijd naar het uitkiezen en verwerken van zoekwoorden. Door je pagina’s op lokale zoekopdrachten te richten worden deze alleen getoond aan internetgebruikers die jouw producten of diensten in jouw regio nodig hebben. Een goed voorbeeld van een lokaal zoekwoord is ‘Hovenier Zwolle’ of ‘Tuin laten onderhouden in Zwolle’. Maar ook het verwerken van plaatsnamen uit je werkregio in je teksten is verstandig en één van de lokale SEO tips die snel uit te voeren is.

 

Tip 3: richt je ook op voice search

Het goede nieuws is dat lokale zoekopdrachten ook veel gesproken worden ingevoerd en voice search is één van de meest snel groeiende zoekmethoden. Als iemand een gesproken zoekopdracht invoert, dan stellen ze Siri of Google Assistent een vraag, zoals ‘Waar is de dichtstbijzijnde hovenier in Zwolle?’ Deze vraag verwerk je dan als zoekwoord. Met deze lokale SEO tips nummer 3 bereid je je website tegelijkertijd ook voor op de toekomst.

 

Lokale SEO tips 4: gebruik structured data

Zorg ervoor dat jouw contactgegevens duidelijk zijn vermeld op je website. Dit is dé motivator voor Google om jouw pagina te koppelen aan een lokale zoekopdracht. Een goede manier om dat te doen is door ‘structured data’ te gebruiken. Dit is een markup waarmee je de contactgegevens op je pagina’s een naam geeft, zodat zoekmachines begrijpen wat er wordt vermeld.

 

Dok Online | Zet Online Marketing Om In Resultaat.

Tip 5: meld je aan bij bedrijfsgidsen en lokale sites

Ook je linkbuilding strategieën kun je lokaal maken. Probeer vermeldingen te krijgen op lokale sites, zoals je oude middelbare school, bedrijfsverenigingen of de plaatselijke tennisclub. Lokale linkbuilding hoort ook zeker bij de lokale SEO tips thuis. Vergeet dan niet om je ook in te schrijven bij online bedrijfsgidsen om je contactgegevens te delen, links te verzamelen en reviews te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *