Maatwerk website versus progressive web app

Geplaatst door

De online wereld verandert continu en daardoor is tegenwoordig een website onmisbaar. Via deze weg communiceer jij met je doelgroep en deel je diverse informatie. Als bedrijf heb je keuzes uit verschillende soorten websites. Denk bijvoorbeeld aan een standaard website, een maatwerk website of een progressive web app. In deze blog leggen wij jou uit wat de verschillen zijn. 

Wat is een maatwerk website?

Een sterke en functionele website is een belangrijk onderdeel van de marketingmix, maar wat is nu eigenlijk een maatwerk website? Maatwerk betekent dat de gehele website van a tot z door een designer wordt ontworpen en door een developer wordt gemaakt. Daardoor baseer je alles op jouw doelgroep, doelstellingen en specifieke wensen. Dit is direct een belangrijk verschil met een standaard website. Deze zijn veelal gebaseerd op standaard templates die aangepast worden.

Wat is een progressive web app?

Een progressive web app (PWA) is een geavanceerde website die eruit ziet en functioneert als een native app, zonder dat je iets hoeft te downloaden. Dat is ook gelijk een van de grootste voordelen van de PWA, want: wist je dat voor veel gebruikers het een drempel is om een app te downloaden? Deze drempel wordt weggenomen doordat je vanuit je website de progressive web app direct kunt installeren.

Wat zijn de verschillen?

Een progressive web app bevat veelal meer functionaliteiten dan een website of richt zich op de ondersteuning van een specifiek proces. Door de toenemende ontwikkelingen, kun je tegenwoordig veel meer functies via je browser gebruiken die voorheen alleen via een native app beschikbaar waren. Een progressive web app, functioneert dus eigenlijk als een native app en voelt in gebruik ook zo aan. 

Wat zijn de voordelen:

  • Lagere kosten voor ontwikkeling en beheer
  • Eèn oplossing voor alle devices
  • Geen afhankelijkheid meer van app stores.
  • Verbeter de klantreis. Klanten installeren de progressive web app direct vanuit je eigen website.

Veel voorbeelden van Used Cases vind je op de site PWA Stats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *