SEO leren, handig voor jou en je bedrijf. 

Geplaatst door

 

Je weet waarschijnlijk al dat SEO een continu proces is. Als je pas net begint met zoekmachine optimalisatie, duurt het ook even voordat je resultaat gaat zien van jouw werkzaamheden. Daarom is het ook voor jouw bedrijf van belang om alle ins and outs te leren over SEO. Daarom lees je in dit artikel een aantal tips om mee te beginnen. 

De kern van SEO

Allereerst ga je denken aan de basis, wat is SEO? SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Bij zoekmachine optimalisatie werk jij een de kwaliteit van jouw content en website om hoger in google te scoren. Hoe hoger in Google, hoe meer bezoekers je op je website zal vinden. De vindbaarheid speelt hierbij een enorm belangrijke rol, je wilt immers voor je doelgroep makkelijk te vinden zijn. 

2 belangrijke factoren: on- en off-page

Seo kan je onderverdelen in in on-page en off-page. On-page is alles wat zich op de website begeeft, zoals een snelle laadtijd, unieke content en overzichtelijke navigatie. Bij off-page SEO gaat het om wat anderen met jouw website doen. Bijvoorbeeld wanneer jouw website wordt gedeeld of social media, je een Google review krijgt of als allerbelangrijkste wanneer een andere site naar jouw site linkt. Dit laatste noem je ook wel linkbuilding. Je kan het zien als een spinnenweb, degene met de meeste draadjes (links) is het sterkste. De sterkste website zal dan ook sneller bovenaan in Google worden getoond. 

Bonus tip: SEO en SEA, wat is het verschil?

Het is belangrijk om de te weten dat SEO een investering is op lange termijn, maar eigenlijk gratis is. SEA daarentegen kan je direct toepassen door betaald te gaan adverteren, maar kan lange na niet zo goed werken als zoekmachine optimalisatie.

Start meteen

Nu weet je wat meer over SEO, en kan je alvast gaan nadenken wat jij mist in de kern van SEO. Wil je meer weten en begeleid worden? De beste keuze is dan om voor SEO coaching te gaan. Een echte professionele SEO coach met jaren ervaring helpt jou met het begrijpen van SEO, en samen werken jullie aan de zoekmachine optimalisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *