Een product configurator

Geplaatst door

Wil je dat jouw online transacties en interacties een boost krijgen? Dit kan door middel van een product configurator. Met zo’n product configurator kunnen eindgebruikers namelijk hun eigen product samen stellen. Zo kunnen producten op maat makkelijk worden ontworpen en worden de kosten van deze producten ook automatisch gegenereerd. Sommige product configurators hebben zelfs de functie om een eigen logo of tekst toe te voegen aan de producten.

 

Waarom?

Ik hoor je al denken: waarom is een product configurator zo handig? Een product configurator kan voor enorm veel waarde zijn voor een webshop omdat je met deze applicatie een perfecte preview kan geven van hoe een (samengesteld) product er uit komt te zien. Het grote voordeel hiervan is dat het product nog eenvoudig kan worden aangepast wanneer het niet helemaal naar wens is. De kans fat het eindproduct slaagt is daarom ook aanzienlijk hoger wanneer er gebruik wordt gemaakt van een product configurator.

Hiernaast zorgt de configurator ook nog eens voor meer engagement bij je doelgroep. Potentiële klanten kunnen namelijk zelf hun producten bouwen en ontwerpen. En dit zorgt voor een goede binding met het merk.

 

Uitbesteden

Als webshopeigenaar is het heel lastig om zo’n product configurator zelf in elkaar te zetten met java script. Het is dan ook handig om deze complexe klus uit te besteden aan een goede webdeveloper. Webdevelopers hebben alle kennis en ervaring om zo’n handige product configurator in elkaar te zetten. Zo kunnen ze deze configurators voor bestaande en voor nieuwe webshops ontwikkelen. Neem een kijkje op www.orange-juice.nl voor een webdeveloper die jouw webshop een stap verder kan helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *