WordPress: het verschil tussen een template en maatwerk?

Geplaatst door

Wat is WordPress en wat is het verschil tussen een template en maatwerk? Wil jij een WordPress website laten maken maar vraag jij jezelf af hoe? In dit artikel lees je meer over WordPress websites en hoe je deze zelf maakt of laat maken. 

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je een website kunt maken. WordPress is ooit begonnen als programma waarmee je simpel een website kon maken voor jouw blogs, WordPress liet dan altijd jouw laatste blog zien. Gelukkig is de technologie inmiddels iets verder en kun je WordPress voor veel andere dingen gebruiken. 

Het fijne aan het gebruiken van WordPress is dat je zelf niet heel veel technische kennis nodig hebt of erg technisch onderlegd moet zijn. De meeste mensen kunnen dus via WordPress hun eigen website bouwen en dat is erg prettig.

Er zijn twee soorten WordPress die je kunt gebruiken. Bij de ene variant maak je gratis een website aan op een subdomein van WordPress.com. Hierbij kun je een jouw website een naam geven maar in de URL komt dan ook ‘.WordPress.com’ te staan, men kan dus zien dat jij jouw website via WordPress hebt gemaakt. De andere variant is dat  je WordPress kunt gebruiken op je eigen hostingpakket, hierbij heb je wel een eigen domeinnaam en ziet men dus niet dat WordPress is gebruikt. 

Template of maatwerk?

Als je een nieuwe website bouwt zijn er verschillende onderdelen waar je rekening mee moet houden, zo ook met het gebruik van een template of maatwerk. Een template is een bestaand sjabloon dat je kunt gebruiken. In dit sjabloon staat het ontwerp vast en een deel van de functionaliteiten ook. Het gebruiken van een template is makkelijk, kan snel gebeuren en het kan tegen een aantrekkelijk tarief. Een nadeel is dat je website niet uniek is en dat er wellicht bepaalde functionaliteiten ontbreken die voor jou handig zouden zijn. 

Bij maatwerk wordt het ontwerp van de website helemaal persoonlijk en uniek gemaakt. Je kunt volledig kiezen welke kleuren je wilt gebruiken, waar je bepaalde foto’s wilt hebben en welke technische snufjes jouw website sowieso moet hebben. Een maatwerk website is over het algemeen gewoon een stuk duurder en het duurt langer voordat de website klaar is, dit zijn dingen waar je echt rekening mee moet houden. Het voordeel van een website die op maat is gemaakt is dat het helemaal naar jouw wens werkt en dat het uniek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *