Wat is websiteoptimalisatie? 

Geplaatst door

Websiteoptimalisatie is een interessant proces wat bij de websitebezitter vaak nogal wat vragen oproept. Kort door de bocht, dit is een proces waarbij je de website als het ware optimaliseert om meer bezoekers aan te trekken, en om een website aantrekkelijker te maken voor zoekmachines. Wanneer je alleen wilt optimaliseren om hoger te verschijnen in de zoekmachines dan pak je het aan op een verkeerde manier.

Waarom is dit belangrijk?

Websiteoptimalisatie is een zeer belangrijk gedeelte voor de marketing van een website. Hoewel marketing hier dus zeker een onderdeel van is, moet het doel dat absoluut niet zijn. Dat je ervoor zorgt dat de website wordt gevonden is zeker wel belangrijk, maar dat je gevonden wordt met de juiste intenties is natuurlijk veel meer van belang. Je kunt geobsedeerd raken met het optimaliseren van de website, dat moet je niet willen. Natuurlijk, er is altijd ruimte voor een verbetering om nog sneller gevonden te worden, maar dat is niet de hoofdreden voor het starten van een bedrijf.
Veel zoekmachines zijn steeds vaker bezig met het imiteren van haar bezoekers, je moet dus de aantrekkingskracht van een website zo veel mogelijk vergroten om er voor te zorgen dat jouw website voor deze ‘’imitatie’’ bezoekers van het proces van de zoekmachine aantrekkelijker wordt, en je moet natuurlijk ook zorgen dat je het de klanten naar hun zin maakt. En daarom is websiteoptimalisatie zo belangrijk!

Heroverweeg het design!

Het veranderen van het design kan echt wonderen doen, dit is echt een sleutelfactor in de aantrekkelijkheid van de website. Wanneer jij op een onoverzichtelijke website terecht komt die er niet goed uitziet, dan klik je het liefst meteen weer weg. Daarom doet een verandering in design soms echt wonderen, een hele nieuwe, modernere look kan een klant echt veel langer geboeid op de website houden, probeer dit eens uit!

Wanneer ben ik klaar met optimaliseren?

Klaar met optimaliseren ben je eigenlijk nooit, er is altijd ruimte voor verbetering. Je kunt altijd ergens wel een punt vinden waar vanuit je weer meer kunt verbeteren, en deze verbetering biedt dan vaak weer nieuwe wegen tot nog meer verbetering, klaar ben je dus nooit. De wereld van het website bouwen verandert ook heel snel, dus wanneer je een bepaalde strategie toe hebt gepast die 5 jaar lang heeft gewerkt, dan kan het zomaar zijn dat er inmiddels een nieuwe en veel beter werkende strategie is. Dat betekent dat je weer aan de slag kunt.
Website verbeteringen zijn vaak ook leuk om te doen, het is hard werken maar wanneer je het eindresultaat ziet en dit is goed gelukt, dan heb je echt iets om trots op te zijn.
Maar nogmaals, let op! Het moet absoluut niet uitgroeien tot een obsessie, dit leidt vaak tot te veel verandering in te korte tijd, en dat vinden bezoekers niet fijn. Hiermee trek je ze dus niet aan, maar je schrikt ze juist af.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *