Do’s en dont’s als het om webdesign gaat

Geplaatst door

Het bijhouden van een eigen website is als ondernemer tegenwoordig bijna standaard. Als je jezelf bekend wil maken, is dat via een website een erg goede manier. Het eerste wat mensen tegenwoordig namelijk doen is het Googelen van een bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je online goed vindbaar bent en dat mensen, als ze jouw website vinden, actie ondernemen. Webdesign is daar een belangrijk onderdeel van. Het hangt namelijk af van hoe jouw website eruitziet of mensen wel of niet actie ondernemen. Wat zijn een paar dingen die je wel of juist niet moet doen bij het ontwerpen van een website?

Do: Verschillende dingen combineren

Het is leuk als je op een website terechtkomt en verschillende dingen tegenkomt. Een digitaal portfolio van dingen die je in het verleden gemaakt of gedaan hebt, video, tekst, blogs, foto’s, ga zo maar door. Als je dit op een juiste manier combineert, kan het voor een bezoeker heel leuk zijn om even rond te neuzen op jouw website.

Don’t: Te veel willen

Het kan natuurlijk ook te druk worden op jouw website. Als je te veel wil, kan het overweldigend zijn. Daarom is het van belang dat je je best doet om een goed balans te vinden tussen wat te weinig is en wat te veel wordt. Houd het overzichtelijk, maar wees niet bang om te experimenteren. Ga op zoek naar dat balans.

Do: Laat het passen bij jouw bedrijf

Een goede website heeft een webdesign die goed is afgestemd op het bedrijf. Dat lijkt lastig, maar als je er even over zit en goed nadenkt over hoe je wil dat jouw website eruit ziet, lukt dat prima. Denk voor jezelf na over wat je wil uitstralen. Hoe wil je dat bezoekers over jouw bedrijf denken wanneer ze je voor het eerst tegenkomen? Zorg dat jouw webdesign professionaliteit en kwaliteit uitstraalt, maar zorg er ook voor dat het herkenbaar is.

Don’t: Het zelf in handen nemen en ermee klooien

Het neerzetten van een goede website kan een uitdaging zijn en zeker als je nog weinig ervaring en digitale kennis hebt, kan dit lastig zijn. Gelukkig zijn er daarom veel bedrijven die jou hiermee kunnen helpen en het werk uit jouw handen kunnen halen. Je weet op deze manier zeker dat jouw website er pico bello uit komt te zien, dat alles goed werkt en dat zelfs aan de zoekmachineoptimalisatie een beetje wordt gedacht. Google maar eens op ‘website laten maken Zwolle’, bijvoorbeeld. Kijk wat jou aanspreekt en als het jou niks lijkt, kun je altijd nog gewoon zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *