Hoe vegroot je je online vindbaarheid met social media?

Geplaatst door

Het is tegenwoordig erg belangrijk om actief te zijn op social media, als jij op een snelle en effectieve wijze jouw bedrijf of merk wil promoten. Via social media zoals Instagram, kun je heel effectief jouw bekendheid vergroten. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je online goed vindbaar bent. Maar hoe vegroot je nu eigenlijk die online vindbaarheid? Meer daarover lees je in deze blog.

Zorg voor veel volgers

Om groot te worden met social media is het van belang dat je veel volgers krijgt. Wanneer je veel volgers hebt zul je automatisch groeien, omdat je in een soort positieve spiraal terecht komt. Je volgers zullen ervoor zorgen dat jij weer meer volgers krijgt, doordat zij je berichten reposten, liken en commenten. Het is van belang dat jij zelf ook een hoge mate van betrokkenheid hebt met je sociale media. Dit kan je doen door te reageren op comments en volgers terug te gaan volgen. Bovendien, als een volger een story plaatst met jouw product en jou erin tagt, zorg dan dat je deze story repost of hem of haar een DM stuurt met een bedankje. Dit hoeft natuurlijk niet altijd en bij elke story, maar af en toe is dit wel nodig zodat je een band opbouwt met je volgers. Door een band op te bouwen met je volgers zullen je volgers eerder terugkomen naar jouw profiel en eerder naar jouw aanbevelingen luisteren.

Door linken op je profiel

Op jouw sociale media profiel kun je ook door linken naar bijvoorbeeld jouw webshop. Op deze manier is jouw webshop makkelijker te vinden en zul je meer bezoekers krijgen. Bovendien kun je in je bio van Instagram een link plaatsen naar jouw website. 

Deel berichten

Deel berichten over jouw merk of bedrijf of sociale media. Op deze manier trek je social media gebruikers naar jouw website, waar ze normaal misschien niet terecht zouden komen. Als je regelmatig een artikel deelt of post, zal je merken dat dit snel zijn vruchten afwerpt. Een sociale media om dit mee te doen is Instagram. Doordat Instagram veel actieve gebruikers heeft, zul je merken dat je makkelijk een groot bereik kan creëren. Is jouw Instagram profiel nog niet zo groot en wil je die snel een boost geven? Dan kan je er ook voor kiezen om volgers voor Instagram te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *