Je WordPress website verhuizen – tips

Geplaatst door

Ben je van plan je WordPress website te verhuizen? Een WordPress migratie kan best een klus zijn, zeker als je dit nog nooit hebt gedaan. Veel mensen zien hier dan ook tegenop. Er zijn verschillende redenen waarom je je WordPress website zou willen verhuizen naar een andere hosting provider. Ze zijn bijvoorbeeld niet tevreden meer over de dienstverlening, een andere provider biedt meer mogelijkheden of ze vinden de verbinding van de provider te traag. Wat de reden ook is, onderstaande tips kunnen vast goed van pas komen bij je migratie.

Kies een geschikte hosting provider

Heb je besloten te vertrekken bij je huidige provider, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe. Er zijn verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor shared hosting. Dit is de goedkoopste variant. Je deelt hierbij resources als schijfruimte, CPU en je geheugen met andere websites. Ook kun je kiezen voor VPS, waarbij je de resources niet deelt. Daarnaast is er bijvoorbeeld nog een dedicated server en een managed server.

Maak een back-up

Ga je een WordPress site migreren, dan kan dat risicovol zijn. Het is dan ook van belang dat je eerst een back-up maakt van alle onderdelen die op je website staan. Dit kun je doen met behulp van een speciale plugin. Ook een FTP client kan je hierbij helpen. Maak daarnaast een back-up van je WordPress database, via je cPanel.

Maak een nieuwe SQL WordPress database aan

Heb je een back-up gemaakt? Maak dan een nieuwe database aan op de server van je nieuwe provider. Vervolgens kun je je oude database overzetten naar de nieuwe server. Upload de bestanden van je website naar deze nieuwe websitelocatie en ga aan de slag met je nieuwe website.

 

Tip: heb jij hulp nodig bij WordPress development? Neem dan eens een kijkje op https://stuurlui.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *